Laatste artikelen

Wat doet het kadaster?

Wat doet het kadaster?

Een onroerende zaak is een zogenaamd registergoed. Een belangrijk kenmerk hiervan is dat deze goederen en alle daarop rustende verplichtingen dienen te worden ingeschreven in de registers van het Kadaster. Doel hiervan is om in een landelijke database vast te leggen wie eigenaar is van welk onroerend goed en welke rechten daarop rusten, bijvoorbeeld een hypotheekrecht.
Het Kadaster speelt een erg …

Makelaar-taxateur

De makelaar speelt een belangrijke rol in het aankoopproces. Als deskundige op de onroerend goed markt brengt hij kopers en verkopers bij elkaar. Zo kunt u als verkoper de makelaar vragen een koper te vinden voor uw woning. Ook kunt u als koper de makelaar een zogenaamde zoekopdracht verstrekken. Hij gaat dan voor u op zoek naar een geschikte woning.

De notaris

De rol van de notaris bij de aan- en verkoop van een woning is zeer belangrijk. De notaris heeft in Nederland een belangrijke maatschappelijk rol, namelijk het opmaken van notariële akten alsmede het bewaren hiervan. Bij de overdracht van een onroerende zaak heeft de notaris een dubbele rol. Enerzijds is hij betrokken bij de overdracht van het pand op zich …

Hypotheekverstrekkers

Banken
Allereerst zijn er de (hypotheek)banken. Bij hen kunt u terecht voor een passend hypotheekadvies. Zij bieden zelf, als bank zijnde, u het benodigde geld aan. Zij werken, in tegenstelling tot tussenpersonen en intermediairs, niet op provisiebasis. Nadeel is echter dat u zelf verschillende banken langs moet om verschillende aanbiedingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Hypotheek voor consumptieve besteding

Veel mensen beschikken over een behoorlijke overwaarde op hun eigen woning. Dat wil zeggen dat de waarde van hun woning aanzienlijk groter is dan de hoogte van hun hypotheek. Deze overwaarde biedt u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u deze overwaarde gebruiken om deels een tweede woning te financieren, een boot te kopen, uw pensioen aan te vullen of een aandelenportefeuille …

Verbouwen met hypotheek

Wanneer mensen meer wooneisen hebben dan hun huidige woning kan bieden, dan kunnen zij op zoek gaan naar een nieuwe koopwoning. Een alternatief hiervoor is de bestaande woning te verbouwen zodat deze wel aan de eisen voldoet. Ook wordt vaak direct na aankoop van een koopwoning besloten tot enkele verbouwingswerkzaamheden. Welke zaken zijn hierbij van belang?

Hypotheek voor woning buitenland

Voor veel mensen is het een droom: een huis kopen in het buitenland. Vaak gaat het dan om een tweede huis. Ook mensen die in het grensgebied wonen en werken, spelen vaak met de gedachte om een huis te kopen aan de andere kant van de grens. Bij een dergelijke keuze is het belangrijk dat u zich realiseert dat wonen …

Welkom bij beof.net

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

beof.net is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.