Home » Verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw nabestaanden na uw overlijden in staat zijn om in de huidige woning te blijven wonen, dan kunt u zich verzekeren tegen overlijden. Middels een dergelijke overlijdensrisicoverzekering bent u ervan verzekerd dat wanneer u overlijdt uw nabestaanden een geldbedrag krijgen uitgekeerd. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van de verzekering. U dient goed na te gaan aan wel bedrag uw nabestaanden behoefte zullen hebben.

Een overlijdensrisicoverzekering is niet altijd noodzakelijk. Indien u namelijk alleenstaand bent, uw nabestaanden over voldoende vermogen beschikken of er slechts een zeer lage hypotheek op de woning rust is een dergelijk verzekering niet nodig. Het is wel zo dat over het algemeen geldverstrekkers de voorwaarde stellen dat bij het afsluiten van de hypotheek een deel van de hypotheek dat boven een bepaald percentage van de executiewaarde van de woning ligt, wordt verzekerd tegen overlijden. Dit percentage loopt van 75% tot 100% van de executiewaarde.

In veel gevallen is aan de hypotheekvorm zelf al een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld. De uikering hieruit zal bij overlijden worden gebruikt om (een deel) van de hypotheek af te lossen. Vaak is de hypotheekverstrekker ook aangewezen als eerste begunstigde. Hierdoor worden de woonlasten beperkt en is het financieel mogelijk voor de nabestaanden om in het huis te blijven wonen. Nadeel hiervan is dat het voordeel van de hypotheekrenteaftrek overeenkomstig afneemt.

Wanneer de nabestaanden over voldoende inkomen beschikken om zonder het (gedeeltelijk) af lossen van de hypotheek in het huis te blijven wonen, dan kan de uitkering uit de verzekering worden gespaard of belegd. Zodoende blijft het fiscaal voordeel van de hypotheekrente volledig in stand. Wel dient rekening te worden gehouden met diverse fiscale spelregels ten aanzien van de verzekering. Laat u dan ook goed adviseren hierbij.

Welkom bij beof.net

Deze website geeft informatie over alles wat te maken heeft met hypotheken, van de waardebepaling van uw woning tot de verschillende betrokken partijen.

beof.net is ontstaan omdat er op het internet veel websites bestaan die hypotheken verkopen zonder hier duidelijk informatie over te geven. Voor al uw vragen en informatie kunt u hier terecht.